The Empathy Exams - (All I Want Is To) Disappear

Inlandse Maatjes

The Empathy Exams - (All I Want Is To) Disappear

De chemie tussen Arne Van Petegem (Styrofoam) en Dieter Sermeus (Dieter Von Deurne & The Politics, The Go Find, Orange Black) is altijd blijven bestaan, heeft even op een laag pitje gestaan, maar tiert nu weer welig in de vorm van The Empathy Exams.

Er was al een tijdje sprake van dat de twee weer eens intensief zouden samenwerken. Sermeus liet ons dat nog weten in een interview in 2017, maar het heeft toch tot 2019 geduurd voor daar echt iets van wereldlijk gemaakt werd. Eerste single Close To The Knives kreeg u van ons al. De opvolger (All I Want Is To) Disappear krijgt u zowaar in première van ons.

De stempel van Van Petegem is herkenbaar in de uptempo, funky muziek, waarin de stem van Sermeus mooi geblend werd. The Empathy Exams is in de eerste plaats het kindje van Van Petegem, maar die vocals zijn onmisbaar om tot dit resultaat te komen. En dat resultaat doet ons denken aan het beste van New Order, zij het iets meer opgewekt, iets dat het (recente) werk van Styrofoam toch ook enigszins kenmerkt. Nochtans lijken de lyrics helemaal niet zo happy, maar dat mag. Die paradox intrigeert des te meer.

Het resultaat is alweer zo'n single, waaraan het moeilijk ontsnappen is. Het maakt ons alleen maar nieuwsgieriger naar dat album, hoewel daar met zoveel woorden nog niet over werd gerept. Hoe dan ook: geniet van dit (All I Want Is To) Disappear.

10 oktober 2019
Patrick Van Gestel