The Bony King Of Nowhere - Everybody Knows

The Bony King Of Nowhere - Everybody Knows

Zijn die wereldleiders nog mensen? En wat is onze rol?

The Bony King Of Nowhere vraagt het zich af in Everybody Knows, de aangrijpende titeltrack van diens meest recente album. In Everybody Knows reflecteert de artiest op de verbijsterende dynamiek van globale conflicten, jammerlijk actueel temidden van de aanhoudende crises in Oekraïne en Gaza. The Bony King Of Nowhere worstelt met de onbegrijpelijke acties van wereldleiders en de collectieve traagheid van omstanders in het veroordelen van deze tragedies.

Het nummer gaat over de waanzin van oorlog, maar veroordeelt misschien wel vooral de ontmenselijking van de echte slachtoffers van deze conflicten. Terwijl de mensheid zich door turbulente tijden sleept, herinnert de nieuwste single van The Bony King Of Nowhere aan onze gedeelde menselijkheid en het belang van collectieve verontwaardiging als enige tegengif voor apathie.

Bij de single hoort ook een video, die live is opgenomen op tape tijdens de albumreleaseshow in de Ancienne Belgique in Brussel. Smaakt die naar meer? Onder de clip vind je nog tal van speeldata van The Bony King Of Nowhere.

20-06, Sint-Niklaas, De Casino
23-06, Boechout, Beuling en Blues festival
04-07, Dendermonde, Belgica
10-07, Gent, Gent Jazz
03-08, Genk, Absolutely Free Festival
04-08, Damme, Campo Solar
07-08, Lokeren, Lokerse Feesten
21-11, Antwerpen, De Roma
23-11, Namen, Belvédère
29-11, Brugge, Cactus
05-12, Leuven, Depot
12-12, Gent, Wintercircus

11 mei 2024
Marc Alenus