Tensor - Window Over Winters Past

Inlandse Maatjes

Tensor - Window Over Winters Past

Met voormalige leden van Herfst, The Advent of March, The Dirty Harries en Sanity's Rage kunnen we Tensor, eerder hier al eens vi.be, bestempelen als een Belgische supergroep wat het extreme metal gebeuren betreft. De band bracht onlangs zijn eerste ep op de markt 'The Suicide Connection'. Van die ep verschijnt nu een single Window Over Winters Past, een song die perfect past bij winterse koude nachten die er stilaan zitten aan te komen.

Het is bij deze song niet zozeer één element dat er bovenuit steekt. Het is de samensmelting van de ongelooflijk getalenteerde muzikanten die ons over de duistere streep trekt: riffs die letterlijk je ziel doorklieven, gekruid met griezelige drumpartijen doen de haren op je armen recht komen. Nee, niet van puur genot. Doorheen je ziel kijkende, confronteert Tensor je eerder heel bewust met je diepste innerlijke angsten. Waarna een stem uit de duisternis, die aanvoelt als angstaanjagende klauwen, je de adem compleet ontneemt. Een concept dat honderden keren is voorgedaan, maar waar je als liefhebber van de meest duistere metal stijlen nooit genoeg van krijgt.

De tekst gaat over vertwijfeling, pijn en leed en andere minder rooskleurige onderwerpen. Hij wordt op zodanig verschroeiend wijze door je strot geramd, zowel vocaal als instrumentaal, dat je als aanhoorder mee wordt gesleurd in het verhaal dat wordt verteld. Hierdoor komen ook je eigen demonen boven.

Zowel de video als de song zelf, laten dan ook niets aan het toeval over. Geen streepje zonlicht is er te verkennen binnen deze alles omvattende duisternis. Daardoor moet elk beetje liefhebber van de meest donkere metal stijlen, vallen voor deze knappe single en eigenlijk ook de volledige ep. Want we horen daar over de hele lijn streepjes black tot doom, maar ook death, thrash tot progressief  metal de revue passeren. 'The Suicide Connection' is dan ook een schijfje boordevol uiteenlopend leedvermaak, en het doorboren van je donker hart. En dat wordt op deze single Window Over Winters Past dan ook meermaals in de zwarte verf gezet.

Tensor treedt op 30 november aan samen met andere gerenommeerde band binnen de duistere muziek beleving: Exoto, Desdemonia, Kludde en Funeral Whore in JK Paddestoel te Groot-Bijgaarden en ook dat laatste is een aanrader van formaat. Meer informatie: hier.

17 november 2019
Erik Van Damme