Sophie Janna - Nightfall

Sophie Janna - Nightfall

De helft van de Lasses verrast met een solo-debuut.

Sophie Janna, één van de twee nachtegalen van folkband Lasses, komt met een eigen ep ‘Wide Fall’. Eerste single Wide World ontsnapte nog aan onze aandacht, maar dankzij Nightfall zijn we weer helemaal mee. Dit mooie nummer roept heel mooi de sfeer op van een nachtelijke trip en bevat een paar mooie elementen, zoals een viool die klinkt alsof er iets wegschiet in een steegje en verrassende elektronica aan het eind.

Janna schreef Nightfall in Austin, Texas, waar ze was om te repeteren voor een tour met een Amerikaanse singer-songwriter. Het lied gaat over de kwetsbaarheid die je voelt als je samen op tour gaat: je kent elkaar misschien nauwelijks, maar zit wel uren met elkaar in de auto, slaapt in dezelfde ruimte en deelt je zenuwen en zorgen van het muzikantenleven, de onzekerheid over je muziek. Avond na avond sta je op een ander podium met hopelijk genoeg kijkers om de benzine naar het volgende concert te kunnen betalen.

Janna drukt het zo uit: “Ik denk dat ik met dit nummer aan mijn tourpartner probeerde te vertellen dat hij veilig was bij mij, of misschien probeerde ik mezelf wel te vertellen dat ik veilig zou zijn bij hem.”

10 juli 2021
Marc Alenus