Solomon - The Box

Solomon - The Box

Wie net als onze Buurgluurder het oor al eens te luisteren legt in de ons omliggende landen, pikte misschien al Nobody Knows en Run (You’ve Got To) op.

Zo niet, pik dan aan met huidige single The Box van Solomon, het cadeautje waarmee de band uit Maastricht dan toch de al lang verwachte debuutplaat aankondigt en die we in september nog aan het werk zagen in De Bosuil in Weert.

De plaat werd gemixt door tweevoudig grammy-genomineerde Britseproducer en mixer Christopher Elms – mede bekend door zijn werk met Björk, Ben Howard en A Blaze of Feather. Engineer Tim Debney, die met Thom Yorke, Mumford & Sons, Bastille en Keane werkte, verzorgde de mastering van de plaat.

Het album komt uit op het gloednieuwe Indie-label Meet Me There Music van Fred van Kruining, waarop ook Lakshmi en Yori Swart getekend zijn, en het internationale agentschap GlassVille Music verzorgt sinds kort de boekingen.

De band, ontstaan in 2019 onder leiding van Koen de Witte, komt met een indringende, internationale sound, vakkundig en gedurfd, met een eigenzinnige eigenheid en tegelijkertijd smooth en edgy. Vergelijkingen met  internationale acts als Elbow, Bon Iver, The National, Editors en Radiohead zijn snel gemaakt.

Valt ook België voor hen? Misschien wel na het bekijken van deze mooie live registratie van de nieuwe single

4 november 2022
Marc Alenus