Sohnarr - Radar

Sohnarr - Radar

Nu vrijdag komt de debuutplaat van Sohnarr uit, het nieuwe project van Patricia Vanneste. Radar is de derde single daaruit.

Na het betoverende Melomania en het intense, instrumentale The Mermaids of  Bergsjøn toont de nieuwe single Radar weer een nieuw gelaat van ‘Coral Dusk’, de debuutplaat van Sohnarr.

Radar was een van de eerste songs die Patricia Vanneste schreef op haar noordelijke reizen. In tegenstelling tot de andere songs sijpelde in Radar dan ook nog een beetje van haar dagelijkse leven en normale identiteit door. Zaken die ze eigenlijk volledig achter zich wenste te laten. Tegen de tijd van de opnames lukte dat al waardoor ze dieper kon gaan en ruimte creëerde voor het intuïtieve, maar tijdens het schrijven van deze song was ze dus zo ver nog niet.

Muzikaal drijft Radar op boeiende zanglijnen en een opbeurend ritme. Tekstueel gaat de song over het vinden van balans in een relatie wanneer beide mensen persoonlijke ruimte en vrijheid willen definiëren. We volgen allemaal onze eigen instincten, maar worden ook onmiskenbaar beïnvloed door de ander. Bewaken van de  persoonlijke ruimte is bevrijdend en bekrachtigend, maar kan in eenzaamheid vervallen wanneer ruimte leeg wordt. Radar gaat over die zoektocht naar balans en je afvragen of zoiets ooit zal bestaan.

Deze zoekopdracht is ook zichtbaar in de begeleidende muziekvideo. Etalagepoppen kiezen als dagelijkse metgezellen lijkt de perfecte oplossing om eenzaamheid te overstijgen én persoonlijke ruimte te behouden, ... of niet?

13 mei 2020
Marc Alenus