Roos Rebergen & SunSunSun Orchestra - Dichtbij / Ik Zal Het Houden

Roos Rebergen & SunSunSun Orchestra - Dichtbij / Ik Zal Het Houden

Winter 2023. Roos Rebergen heeft net een tweede kind gekregen als ze met Roosbeef op tour gaat om het vijfde album ‘Zomer In Nederland’ voor te stellen, maar dan blijkt Tom Pintens, één van de kernleden, te ziek is om nog mee te kunnen gaan.
 

Roos wil hem niet vervangen. Dus ze besluiten alle arrangementen te herdenken naar een kleinere bezetting. Voor als hij weer beter wordt. Dan kan hij weer mee. Tom wordt niet beter. Twijfels overvallen Roos, maar hij stimuleert haar door te gaan en te doen wat ze graag doet.

Niet veel later belt Roos met voorzichtig hernieuwde moed met Tim Vandenbergh, de bezieler van SunSunSun Orchestra en stelt ze voor om samen een plaat te maken. Ze gaan door het oeuvre van Roosbeef en selecteren de nummers die zich goed lenen voor strijkers en stem. Nummers waar Tim zich in zou kunnen uitleven. Het resultaat? Stuk voor stuk unieke, nieuwe arrangementen. De eerste single van Roos en SunSunSun Orchestra, Hoe Je Leven Moet, verschijnt op 25 april.

Nu is er de herwerking van Dichtbij, ingeleid door het indrukwekkende, pakkende gedicht Ik Zal Het Houden, waarin Roos Rebergen uiteenzet hoe ze de komst van haar eerste kind zal aanpakken.

Op 18 oktober verschijnt het langspeelalbum van Roos Rebergen en SunSunSun Orchestra.  Met de composities op deze plaat zullen ze een reeks shows verzorgen in België en Nederland tussen november 2024 en februari 2025. Alle reeds bevestigde data vind je onder de muziek.

Live:

18 juni 2024
Marc Alenus