RONKER - Shame

RONKER - Shame

In het Waasland is een ronker een bromvlieg, maar in de muziekwereld is het een beest met een serieuze angel.

Voorlopig is RONKER misschien nog wel de David onder indiemetalbands in de schaduw van Stake, Raketkanon en aanverwanten, maar met Goliath liet het kwartet uit Denderleeuw dit voorjaar al horen dat ze tot een reus zouden kunnen uitgroeien.

Met Shame zijn ze nu terug, een track die werd opgenomen en gemixt met de hulp van Thomas Valkiers (Crackups) en Tim De Gieter (Amenra, Doodseskader). De single start als een ronkende twaalfcilinder, maar ontpopt zich na een paar minuten van relatieve rust gaandeweg tot een niets ontziende pletwals die zonder schaamte alles met de grond gelijk maakt met een gillende Jasper De Petter achter het stuur.

Ontdek de nieuwe single hieronder via de clip, waarin een wel heel bijzondere choreografie wordt uitgevoerd door een geblinddoekte danser. Waanzin is nooit ver weg bij RONKER!

Shame is, na Goliath de tweede single van een vier songs tellende ep. Die wordt verwacht in het voorjaar van 2023 via Labelman, het label waar ook Crowd Of Chairs zit.

Je kan RONKER op eigen risico gaan bekijken en beluisteren in De Kelk (28/10), Villa Annama (04/11), De Nachtwacht (05/11), De Rus (11/11), JH Sojo (12/11), Café Cabron (20/11), FARRM (23/11), Elpee (16/12) en De Centrale (25/01).

27 oktober 2022
Marc Alenus