Ronker - MJ

Ronker - MJ

Je zou denken dat het een cadeautje is voor de legendarische speler van de Chicago Bulls, maar het is blijkbaar gewoon toeval.

Op 7 april brengt Ronker de ep 'Self Loathing Self Help' uit via Labelman. Dat viert de eigenzinnige band met de nieuwe single MJ,  een song die niet op de plaat zal staan. Is het dan een cadeautje voor hun idool die deze week zestig werd? Zelfs dat niet. Het is gewoon de eerste song die de band ooit opnam.

De vier minuten durende gitaarstorm voert je terug naar de nineties. Toen gitaren nog echt scheurden, zelfs op de radio en Michael Jordan iedereen in zijn schaduw zette. En het is ook een vraag: moeten we allemaal zo speciaal zijn als MJ of is het ook ok om maar gewoon te zijn? En een song die een andere kant van Ronker laat zien: dit keer geen schiftende versnellingen, maar eerder een mantra.

De single werd geproducet door ninetieskid en snarentovenaar Tim Toegaert (Fleddy Melculy). Die deed dat prima, maar vergat (helaas?) de decibelmeter in het oog te houden. ;)

21 februari 2023
Marc Alenus