Romanie - Fake Friends

Romanie - Fake Friends

Romanie klinkt op echte vriendschap op de tweede “Australische” single.

Zoals we eerder al schreven bij de release van vorige single I'm Anything (But Myself Around You), trok Romanie Assez naar Australië nadat ze eerder de ep ‘Feelings’ uitbracht. Daar werkt ze aan nieuwe nummers in aanloop naar meer.

De jongste muzikale baby heet Fake Friends en daarop etaleert ze opnieuw wat een krachtig, perfect beheerst stemgeluid ze heeft. Het nummer werd gemixt door James Seymour (Feelds, Merpire) bij Small Time Group en gemasterd door Isaac Barter (Didirri, Oh Pep!) en belicht de negatieve aspecten die vriendschap soms met zich meebrengt.

Nochtans is vriendschap erg belangrijk voor haar, zo zegt ze zelf: “Vriendschap is altijd al één van de belangrijkste dingen in mijn leven geweest, en soms is het hartverscheurend als twee mensen contact verliezen om de één of andere reden. Soms zijn we te verstrikt in onze eigen levens dat we niet zien wanneer een vriend een gesprek nodig heeft. Ik wil dat Fake Friends een reminder is om elkaar graag te zien en goed te zijn voor elkaar, op elk moment, een ode (ook) aan mijn vrienden, die ik ondanks de afstand met België nog altijd dichtbij heb. Er hebben dan ook heel wat vrienden meegewerkt aan het nummer en de videoclip. Je hoort onder andere Michiel Libberecht (Mooneye) en Yde Keunen in de bridge “There’s hope for us, we’ll toast to us - here’s to real friends” zingen”.

De single klinkt alvast erg opgewekt met heerlijk zonnig gitaarspel, krachtige zang en een marsachtig drumritme in het refrein en de brug. In de tekst sluipt dan wel een beetje twijfel, maar er lijkt altijd hoop op echte vriendschap. Dat lijkt ook het einde van de video te symboliseren met de teruggespoelde opname van een rozenblaadje. In het begin deelt Romanie gele rozen uit aan “vreemden” (die in het echte leven vrienden zijn) in de hoop vrienden te winnen. Dan wordt de sfeer donkerder, maar dan komt dus dat rozenblaadje terug.

14 mei 2021
Marc Alenus