Romanie - I'm Anything (But Myself Around You)

Romanie - I'm Anything (But Myself Around You)

Sommige meisjes hebben een stem waarvoor ons Belgenlandje te klein is.

De West-Vlaamse singer-songwriter Romanie verhuisde iets meer dan een jaar geleden naar Melbourne en onthulde daar vorige week haar intieme nieuwe single I’m Anything (But Myself Around You), die ze opnam samen met producer James Seymour (Feelds, Merpire) in de studio's van Small Time Group.

Romanie schreef het nummer in februari 2020, net voordat Covid ons leven drastisch veranderde, maar naarmate de pandemie aansleepte, werd de single meer relevant voor haar. Inspiratie haalde ze uit de nood om authentiek en eerlijk te zijn:

“Het nummer gaat over hoe we altijd het beste van onszelf willen laten zien op sociale media, op het werk, zelfs in onze vriendengroep of familie. We doen altijd ons best om gelukkig te zijn, maar soms moeten we het ook gewoon eerlijk durven zeggen en aangeven als het niet oké gaat. Je bevindt je soms in een situatie waarin je je tegen iemand wil uitspreken, maar dan zwijg je liever om de rust niet te verstoren. Ik wil mijn best doen om zo authentiek en eerlijk mogelijk te zijn in mijn songwriting - iets waar ik in het dagelijkse leven ook naar streef."

I’m Anything (But Myself Around You) start klein met de kristalheldere stem van Romanie centraal tussen licht aangeslagen akoestische gitaren, maar gaandeweg werkt de track naar een euforisch, vol klinkende finale. Namen als Liza Anne, Billie Marten en – nu we toch in Australië zijn – Julia Jacklin vallen ons te binnen bij het luisteren. Blijf dus gerust jezelf, Romanie. Dit zit zeker snor!

De videoclip voor de nieuwe single werd opgenomen en gemonteerd door Rick Clifford in Hanging Rock, Victoria. Die kan je hieronder bekijken.

Foto: Rcstills

1 maart 2021
Marc Alenus