Rock Herk 2018 voor veertigers die zich achttien willen voelen

Voorbeschouwing

Rock Herk 2018 voor veertigers die zich achttien willen voelen

Alle oude rotten, die de eerste editie van Rock Herk nog hebben meegemaakt, zullen het zich waarschijnlijk al beklaagd hebben: Rock Herk is niet meer “all about guitars”. De organisatie zet de laatste jaren ook heel wat in op jeugd. En dat is maar goed ook, anders zou het festival helemaal vergrijzen. Zakt u dit weekend met uw kroost af naar Rock Herk en wil u graag weten waar ze uithangen? Grote kans dat u ze bij een van deze acts kan vinden. Of in café Sportwereld, natuurlijk, waar pintjes aan anderhalve euro te koop zijn.

 

Murdock
Hans ‘Murdock’ Machiels is de bakermat van de Belgische drum&bass: bijna tien jaar kind-aan-huis bij Studio Brussel, wereldwijde shows naast de zwaargewichten van de scene en meesterbrein achter Rampage, het grootste indoor drum&bass-festival ter wereld. U vindt zijn muziek misschien hectisch, beukend en compleet overstuurd, maar laat ons wel wezen: deze man weet perfect hoe hij een tent moet afbreken. En ja, uw (klein)kinderen zullen daaraan medeplichtig zijn.

blackwave.
Willem Ardui en Jean Atohoun zijn nog maar groentjes in de muziekindustrie, maar hell, they’re killing it. Onder de naam blackwave. scoorden ze al verschillende hitjes, waaronder earcatcher BIG Dreams, en bevestigden zo alleen maar de sluimerende hausse van de Belgische rap- en hiphopscene. Poppy rap, zo fris als een hoentje? Dat ruikt naar jeugd!   

Triggerfinger
Collosus’ is een pittige maaltijd. En nee, niet alle jeugd houdt daarvan. Maar hé, vergeet niet met welk nummer Triggerfinger de grote doorbraak wist te forceren. Inderdaad, I Follow Rivers. Dat nummer stond zeven weken op nummer één. U kan er dus donder op zeggen dat het er tijdens de show zal wemelen van de pubers en adolescenten, die reikhalzend uitkijken naar dat ene nummer dat wekenlang door hun hoofd spookte in 2012.

Shameboy
Luuk Cox - dat is zijn echte naam - is een legende. De uit Nederland afkomstige muziekproducer schreef muziek voor ongeveer alle grote Belgische artiesten. Van Stromae tot Loïc Nottet, en van Emma Bale tot Tim Vanhamel (jup, die van Millionaire). Maar naast al dat backstagewerk heeft hij dus ook een eigen muziekproject, Shameboy, dat, naar eigen zeggen, een kruising is tussen The Chemical Brothers en Kraftwerk. Enfin, de jeugd zal hem vooral kennen van een remix die Netsky voor zijn single Strobot maakte.

Arsenal
Neen, uw (klein)kinderen zijn geen cultuurbarbaren, als u dat dacht. Ook zij kennen Arsenal als één van de beste bands die ooit uit de schoot van ons Belgenlandje is ontsproten. Al is het maar van die ene wonderbaarlijke, internationale hit, Melvin. Ach, ga gewoon mee genieten van deze synthpopband, die vele hedendaagse bands heeft beïnvloed. Die loeiende gitaren en gierende drums komen later wel.

19 juli 2018
Jeroen Poelmans