Red Stags - Love Train

Red Stags - Love Train

Red Stags huppelt dartel door het woud van releases met nieuwe single.

Vijf twenty-somethings uit Balen en omstreken vonden elkaar de voorbije vier jaar en verenigden zich in Red Stags, een band waarmee ze naar eigen zeggen eenvoudige popsongs willen brengen.

Met Baby Blue en Lose It hielden ze zich aan hun woord. Lose It bevatte een paar toffe ideeën en nestelde zich vlot onder onze hersenpan en Baby Blue was een Britpopnummer van Vlaamse makelij dat met zijn iets rauwere sound heel veel belofte inhield en met zijn refrein ook zeker catchy mocht genoemd worden.

De nieuwe single Love Train leunt eerder aan bij bands als Vampire Weekend, Noah And The Whale en Bombay Bicycle Club en doet je spontaan naar je zonnebril en shorts grijpen.

Nieuwe toetsenist Nickolas Janssens laat horen waarom hij een aanwinst is voor het vijftal en drummer Alexander Van Gestel, het jonkie van de bende, bracht wat warmte mee uit Portugal, het land waar hij vorig jaar vijf maanden verbleef. Maar wat nog het meest opvalt, is dat de zang dit keer beter zit, we horen zelfs zowaar een koortje.

We weten niet of we met al die alcoholgel nog vlot kunnen vingerknippen, maar wij kregen alvast de bijna onbedwingbare neiging daartoe. En u?

15 mei 2020
Marc Alenus