Ramkot - Zeppelin

Ramkot is hot, want na twee ep's, de overwinning in 'De Nieuwe Lichting' en een tour die hen op de kaart zette als één van de spannendste live acts van het moment, kwamen zij in het voorjaar van 2023 met debuutplaat 'In Between Borderlines' aanzetten. Dik anderhalf jaar later, op 15 november, zal de opvolger uitkomen bij V2.

Ramkot - Zeppelin

Voor dat tweede album trokken de broers Tim en Tom Leyman en Hannes Cuyvers drie weken naar de VS, andere lucht opsnuiven dan die van Gent. "Zodat we niet naar huis konden, maar in één vibe konden doorwerken. Omdat we voor de vorige plaat alles zelf gedaan hadden, hadden we ook een beetje geld gespaard om eens iets zotters te doen."

En toen kwamen ze in contact met levende legende Alain Johannes, pas nog op bezoek in Het Depot. En muzikant-producer. Johannes nodigde hen uit om naar de legendarische Joshua Tree en de Rancho De La Luna-studio te komen, bekend van onder meer 'The Desert Sessions' van opper-Queen Josh Homme. Meer had Ramkot niet nodig om met een koffer nieuwe nummers en een concept voor de plaat op het vliegtuig te stappen

De eerste single, Zeppelin, verscheen intussen en ademt perfect de sfeer van drie weken Rancho De La Luna. "Die song is heel organisch opgenomen, in één take en duurt met vijf minuten en tien seconden langer dan de gemiddelde single." 

8 juni 2024
Bert Gysemans