Pilod - Double Digits

Pilod - Double Digits

Twee jaar geleden wist de band al dat de toekomst roze als garnalen zou kleuren na corona en nu is er een nieuwe voorbode van een te verschijnen album.

Pilod begon lang geleden als trio in Leuven vanuit een gedeelde liefde voor de gitaar. Een paar drummers en nog enkele wissels later bestaat de band anno heden uit: Frédéric Baervoets (gitaar, zang), Timo Jacobs (drums), Christophe Vandewoude (bas, achtergrondzang) en kakelvers lid Wouter Voorspoels (gitaar).

Twee jaar geleden leek het alsof 'Black Swan' (2016) een opvolger zou krijgen toen de band The Future Looks Bright uitbracht als tegengewicht tegen de pandemiejaren. Maar neen, ons geduld werd nog langer op de proef gesteld tot er nu plots witte rook boven Leuven opsteeg met Double Digits, een donkere rocksong die langzaam aanzwelt tot hij stormachtige allures aanneemt en er zelfs een Klaas Janzoonsachtige viool in opduikt.

In de bijhorende clip hangt het verveelde kwartet voor de buis. Zelfs het eeuwige 'Blokken' kan hen niet boeien, maar als de band zelf plots te zien is in de repetitiekelder, veren ze op. Zeker drummer drummer Jacobs, die al drie jaar bij de band is, maar nog nooit eerder live kon spelen en in de sofa wat aan zijn kruis lag te krabben, kan het enthousiasme eindelijk kanaliseren.

Op 18 oktober speelt Pilod in The Preacher in Geraardsbergen. Nieuwe concerten worden binnenkort aangekondigd op de socials van de band.


 

9 september 2024
Marc Alenus