Paris Texas - Silent Guides

Inlandse Maatjes

Paris Texas - Silent Guides

Paris, Texas is wellicht niet uw favoriete vakantiebestemming, misschien wel uw favoriete film en alleszins onze vi.be van de maand.

Hier kon u al lezen waarom wij zo vrolijk worden van de eerste plaat van Paris Texas, de countryband uit Antwerpen. Op het album van dit vijftal staan een aantal nummers waarin een rocksaus over de country werd gegoten, maar ook een paar onvervalste rootsnummers.

Eentje daarvan is de nieuwe single Silent Guides, een nummer dat niet alleen een pak meer uptempo is dan de vorige single When You’re Gone, maar ook een pak puurder qua sound. Het is zo’n typisch countrynummer geworden waarbij je beelden op je netvlies ziet verschijnen van een druk saloon waar een bandje de boel dusdanig opzweept dat de rokken hoog worden getild en het stof uit de planken wordt geslagen door de hakken van de boots.

De instrumentatie is erg rootsy, inclusief banjo, lepels en wasbord zo lijkt het wel. Het zal dan ook wellicht enkel de echte liefhebbers van het genre aanspreken, maar deze ode aan de muziek verdient meer dan dat. “The music is my northern star and my ears are my silent guides”, klinkt het en is dat nu net niet wat muziekliefhebbers van alle genres bindt?

8 november 2019
Marc Alenus