Pale Grey - Crow

Inlandse Maatjes

Vorig jaar verscheen het album ‘Waves’ van Pale Grey, maar de plaat blijft singles baren.

Vijf singles werden er eerder al uit ‘Waves’ getrokken en dat is niet eens overdreven. De plaat stond wat in de schaduw van die van gouwgenoten Girls In Hawaii, maar moest daar niet voor onderdoen.

Na de alleenstaande release van Les Mots Blues (een cover van Christophe, ja die van Aline),  is er nu een zesde single met videclip. Het gaat over Crow, vorig jaar al door ons al tot een van de hoogtepunten van de plaat benoemd in de recensie (die je hier kan nalezen).

Net zoals in onze favoriet Late Night, worden hier folk en hip hop tot een wonderlijk geheel gesmeed terwijl de tekst verhaalt over een man die wordt onderdrukt door de maatschappij. Hij leeft in constante angst en voelt zich constant bekeken. De geest van George Orwell (‘1984’) en Aldous Huxley (‘Brave New World’) houdt zich duidelijk op in de schaduwen.

Pale Grey houdt ook zijn reputatie van knappe video’s hoog met de clip van de hand van Sandra Fassio. Geen grappige toestanden hier zoals in de clip van Seaside, maar wel beelden uit een ogenschijnlijk alledaags leven die tragiek en drama verhullen en de schijn hooghouden van een gelukkig gezinnetje, behalve dan voor de aandachtige kijker.

Pale Grey kan je nu donderdag, 22 november zien in Trix in het voorprogramma van Faces On TV.

20 november 2018
Marc Alenus