Palace Backside Club - One Step At A Time

Palace Backside Club - One Step At A Time

Al wie de soundtrack zoekt bij de tropische temperaturen die ons momenteel overvallen: stop met zoeken. We hebben hem voor jullie gevonden. En ze gaat door het leven als Palace Backside Club!

Palace Backside Club is een artiestencollectief met leden uit de vier windrichtingen die Belgiƫ rijk is. Founding member Jean-Charles Cremers is vooral bekend als producer (van o.a. Starflam) in het zuiden des lands. Laura Vanden Heede is dan weer heel actief in het noorden van ons Belgenlandje. Zo speelt ze gitaar in The Bonnie Blues, heeft ze soloproject Tilia Ember lopen, beroert ze de toetsen bij Aka Marakus en, als ze dan nog tijd over heeft, musiceert ze af en toe met Tom Kestens. Een bezige bij, voorwaar. Op One Step At A Time, waarvoor ze de tekst schreef, neemt Laura de zang voor haar rekening. Jeda (op bas) en Rom Blaise (op gitaar) vervolledigen het kwartet a.k.a. The Lady, The Bad, The Crook en The Dumb.

One Step At A Time is een broeierige lap seventiessoul van het type waarbij de ledematen niet langer in bedwang te houden zijn en op eigen houtje op de muziek beginnen mee te deinen. Bij deze het uitgelezen middel om deze zweterige summertime in te zetten.

18 juni 2021
Patrick Van den Troost