OK Panda - The Background

OK Panda - The Background

Ook de panda voelt zicht niet altijd even lekker in zijn vel.

In maart 2024 komt de nieuwe ep van OK Panda uit. Dat kondigt de band aan met nieuwe single The Background. Die nieuwe ep komt er iets meer dan een jaar na 'Perspectives'.

The Background belicht de uitdagingen van de mentale gezondheid en het gevoel van verdwaald te zijn in het moderne leven. De single verkent de innerlijke strijd van een persoon die zich verloren voelt in de drukte van het dagelijks leven via metaforen die verband houden met de filmwereld en die wanhopig probeert om zijn/haar plek te vinden in een wereld die te snel lijkt te gaan.

Muzikaal blijft de band trouw aan de stijl: een popgeluid met Britse invloeden, waarbij alternatieve rock en elektronische klanken uit de jaren tachtig vermengd worden met meeslepende vocale melodieën.Op het eerste gehoor huppelt deze panda dan ook door het leven, maar de tekst staat in schril contrast met de muziek.

De band legt uit: "Mentale gezondheid is een onderwerp dat ons diep raakt als band. The Background nodigt uit tot reflectie over onze eigen levens en tot begrip voor degenen die moeilijke tijden doormaken."

Link op 10/11

11 november 2023
Marc Alenus