#NormanBlakeKiest - Smog - The Well (2005)

#NormanBlakeKiest -  Smog - The Well (2005)

In 2023 kwam er een nieuwe van Teenage Fanclub uit: 'Nothing Lasts Forever'. In het najaar staken ze ook nog eens het kanaal over voor een reeks concerten. Reden genoeg om een weekje de favorieten van zanger-gitarist Norman Blake de revue te laten passeren.

De man met de mooie lage, donkere stem Bill Callahan had ook nog een verleden als Smog en het favoriete Smog-album van Norman Blake is 'A River Ain’t Too Much To Love' (alleen al de titel intrigeert): “Bill Callahan’s an amazing songwriter and his lyrics are incredible, in very few words he says an awful lot.”

Het favoriete nummer van Blake op deze lp is The Well: “Just the idea of coming across a well and shouting into it 'Fuck all y’all'". Om een niet nader te noemen reden "connecteerde" Blake met de plaat en het nummer, hoewel hij vindt dat er grootse dingen te ontdekken zijn op al de platen van Smog of in Callahans solowerk. Blake heeft gelijk.

Voor de encyclopedische volledigheid: Bill Callahan, geboren als William Rahr Callahan (Silver Spring (Maryland), 3 juni 1966), is een Amerikaans singer-songwriter. Hij maakte een tijdlang gebruik van de nom de plume Smog en varianten daarop en sinds het album 'Woke On A whaleheart' (2007) werkt hij onder eigen naam. In het begin van zijn loopbaan nam hij thuis met behulp van viersporencassettes experimentele folk- en rockmuziek op. Naarmate zijn carrière vorderde, verliet hij het experimentele pad en richtte zich meer op traditionele folk.

14 mei 2024
Laurens Leurs