#NormanBlakeKiest - Scott Walker - The Seventh Seal (1969)

#NormanBlakeKiest -  Scott Walker - The Seventh Seal (1969)

In 2023 kwam er een nieuwe van Teenage Fanclub uit: 'Nothing Lasts Forever'. In het najaar staken ze ook nog eens het kanaal over voor een reeks concerten. Reden genoeg om een weekje de favorieten van zanger-gitarist Norman Blake de revue te laten passeren.

Norman Blake kiest vandaag opnieuw voor een man met een stem als een klok: de enigmatische Scott Walker. “I love all of his records, and again the lyrics are incredible, the opening song, The Seventh Seal, is of course inspired by the Ingmar Bergman film”, licht hij toe.

Wally Stott was de arrangeur van dienst en verdient een vermelding voor de prachtige, weelderige arrangementen op de plaat. Maar hoe weelderiger de plaat, des te minder verkocht ze, want deze vierde soloplaat haalde amper nog de top tien die hij daarvoor bij wijze van spreken spelenderwijs bereikte: “He sold less and less copies of each of his sixties records but they’ve really stood the test of time!”. En daar heeft Norman Blake een punt, ook weer een cultplaat die nog altijd tot de verbeelding spreekt en zal blijven spreken. “'Scott 4' is pretty much perfect, I think. An absolutely beautiful record".

15 mei 2024
Laurens Leurs