#NormanBlakeKiest - Alex Chilton - Take Me Home And Make Me Like It (1981)

#NormanBlakeKiest -  Alex Chilton - Take Me Home And Make Me Like It (1981)

In 2023 kwam er een nieuwe van Teenage Fanclub uit: 'Nothing Lasts Forever'. In het najaar staken ze ook nog eens het kanaal over voor een reeks concerten. Reden genoeg om een weekje de favorieten van zanger-gitarist Norman Blake de revue te laten passeren.

Onze favoriete cultheld, die ook nog eens cultgroep Big Star cadeau deed. En dus ook Alex Chilton.

Wijze openingskeuze van überfan Norman Blake. Volgens Blake schreef Chilton na de split van Big Star rond 1975-1976 zijn beste songs, waaronder ook Take Me Home And Make Me Like It. Op dat moment, bekende Chilton ooit aan Norman Blake, was hij van oordeel dat het Big Star-materiaal niet zoveel betekende: “Well, you know, there a couple of good songs.” Nou moe?!

Teenage Fanclub had het geluk nog met hem samen gespeeld te hebben: “We got on really well. He showed me some great chords. I said 'that’s a good chord Alex' and he said 'Yeah, Carl Wilson showed me that one.”

Hoewel de lp 'Bach’s Bottom' pas in 1981 uitkwam werd hij opgenomen rond 1975 na de split van Big Star. Naar verluidt gingen de sessies gepaard met enig druggebruik, maar de plaat is een goede, alleen al vanwege de garagerockklassieker Bangkok, ook heerlijk gecoverd door The Nomads op 'Temptation Pays Double' uit 1984.

 

13 mei 2024
Laurens Leurs