Nona Problemo - Fighting Climate Zombies

Nona Problemo - Fighting Climate Zombies

Jenske Verhamme, Nona Huysegems, Sigi Willems en Tijs Fastré komen weer boven water.

Na Sci-fi Submarine komt Nona Problemo met een tweede single uit de aankomende ep en opnieuw drukt het viertal de liefde uit voor onze geliefde planeet. Na de FLOP27, zoals de voorbije klimaattop in Egypte werd genoemd, bezingt het kwartet de absurditeit van regeringen en de rijke elite die vrolijk de kop in het woestijnzand steken en vergoeding van geleden schade verkiezen boven maatregelen die al die schade zouden kunnen voorkomen.

Volgens de band is het alsof wij, het volk, de zogenaamde "negenennegentig procent", een surrealistische, apocalyptische oorlog voeren tegen "klimaatzombies": de zogenaamde "één procent", de kapitalistische machthebbers van het militair-industrieel complex. Generaal Greta Thunberg gaat voorop in deze schijnbaar verloren strijd. Haar radicaal naïeve houding en onvoorwaardelijk engagement zijn de laatste hoop.

Het ecologische indienummer bestaat uit een mix van excentrieke strijkers die, in combinatie met de breekbare stem van zanger Sigi, een beetje doet denken aan This Mortal Coil of sommige nummers van The Durutti Column (Tomorrow bijvoorbeeld).

26 november 2022
Marc Alenus