Nona Problemo - Sci Fi Sub-Marine

Nona Problemo - Sci Fi Sub-Marine

De winnaars van Soundtrack 2021 in Vlaams-Brabant lanceren een eerste single met videoclip.

Nona Problemo, dat zijn Jenske Verhamme, Nona Huysegems en Sigi Willems, later aangevuld met drummer Tijs Fastré. Alle vier hebben ze een met bloed, zweet en tranen behaald diploma op zak, maar toch verdoen ze liever hun tijd met het maken van poppy new wave zoals op ‘Power, Corruption And Lies’ van New Order of – dichter bij huis – The Galacticos.

De wereld gaat toch naar de kloten en dan kan je maar beter jezelf verliezen in leuke, surrealistische deuntjes. Maar er zit meer onder het wateroppervlak. Zoals de meeste van de songs gaat Sci-Fi Submarine over de klimaatopwarming. De mens heeft zich altijd aangepast en dus zien de vier een toekomst voor de duikboot als het openbaar vervoer van de toekomst. Laat het ijs maar smelten!

Bovenstaande clip werd werd vakkundig in elkaar gestoken door twee pas afgestudeerde animatoren: Nicolaas De Groof en Jonas Callebert. Met financiële steun van Sabam For Culture. In oktober is de band onder andere te zien in Het Bos in Antwerpen (15 oktober) en op Overdrive in Het Depot (18 oktober).

11 oktober 2022
Marc Alenus