Nikas - Millipede

Nikas - Millipede

Na jaren zingen en gitaar spelen bij Geppetto & The Whales gaat Nikas Goossens alleen verder als songschrijver.

Als artiestennaam zocht hij het niet te ver en nam hij gewoon zijn voornaam aan: Nikas. Het eerste nummer, dat hij solo op de mensheid loslaat, is het voorzichtige, dromerige Millipede, een song die in de lijn ligt van een nummer als Faust, uit ‘Passages’ van zijn voormalige band, maar dan met nog fijnmazigere arrangementen.

Millipede zet de toon voor ‘Anything’, een eerste verzameling nummers die uitkomt op 2 december bij Pret Records. Fans van Wilco, de rustige Beck en Nick Drake zullen dit vast lusten.

Nikas: “Ik schreef Millipede tijdens mijn herstel van een kleine medische ingreep. Vanuit de zetel zong ik mee met instrumentale ideeën op mijn smartphone. Een kort pianoloopje met bas en backings van Tobie (Speleman) deed me denken aan een tekst die ik eerder had geschreven over een misgelopen vriendschap, over de vraag of dat ooit terug goed zou komen. Dit nummer heeft me daarbij geholpen en ik hoop dat het ook iets kan betekenen voor anderen. De basis werd opgenomen tijdens één van de laatste Geppetto & The Whales-sessies, met Frankie Fame op synths. Het arrangement en de zang werkte ik later af op m’n eentje. Ik ben erg dankbaar dat dit nummer een plaats krijgt op m’n eerste album.”

14 oktober 2022
Marc Alenus