Niels Hendrix & De Belevenissen - Lastig

Niels Hendrix & De Belevenissen - Lastig

Niels Hendrix doet weer lastig.

Door een rare speling van het lot heeft Niels Hendrix (zanger/gitarist van Fence en bezieler van FONS Records) in 2019 een aantal Nederlandstalige liedjes geschreven en opgenomen tijdens nachtelijke sessies in zijn studio.

Eerder in mei deelden we al de track Allenigheid en nu is er de eerste officiële single Lastig uit het album ‘De Belevenissen’ dat er dit najaar aankomt. Het nummer gaat over een gevoel dat we allemaal kennen, in meer of mindere mate: het gevoel er even tussenuit te willen, om daarna met vernieuwde krachten ertegenaan te kunnen gaan. Het is een hoopvol liedje, en toevallig zeer toepasselijk op de huidige exit uit de lockdown: met open armen de toekomst tegemoet lopen, al dan niet met mondmasker.

De tekst is redelijk straight forward en muzikaal start de single dan wel aarzelend, maar al snel mondt hij uit in een countryrockrefrein waarbij oudere luisteraars onwillekeurig aan Lynyrd Skynyrd zullen moeten denken. Wedden dat je snel deze geniale zin zal meezingen? “Maar morgen zit ik weer in het zadel/ mijn toekomst tegemoet met open armen/ Dan heeft mijne fiets weer zijn pedalen/ tot als ik die weer eens verlies.”


 

8 juli 2020
Marc Alenus