Niels Hendrix & The Belevenissen - Allenigheid

Niels Hendrix & The Belevenissen - Allenigheid

Niels Hendrix stelt voor: De Belevenissen.

Niels Hendrix ken je misschien van Fence, The Shovels, Birds That Change Colour of Buffoon en hij is ook de bezieler van FONS Records en nu dus de frontman van Niels Hendrx & The Belevenissen.

Een tijdje geleden beleefde de band (met ook Alessio Di Turi (drums) en Lesley Troquet (bas) zijn debuut online met een try-out vanuit Kelder 35 en nu is een eerste track: Allenigheid. Die moet aantonen waarom Stijn Meuris de band op 18 april als zijn voorprogramma had gewild bij het toen geplande, maar afgelaste concert in de AB.

Stijn Meuris over Niels Hendrix & De Belevenissen: “Het kostte ons welgeteld twee luisterbeurten om van zijn nog onuitgebracht album in zijn eigen studio te weten: yep, héél straf. Heel apart ook. Niels zingt voor het eerst in het Nederlands met een feel en een sfeer die doet denken aan pakweg Wim De Craene of Boudewijn De Groot, maar dan met een hoek af.”

Hendrix zegt dit over zijn nummer: “Allenigheid is een nummer over alleen zijn, maar best niet te lang. Zeer toepasselijk, maar geheel toevallig, want het lied nam ik vorig jaar al op voor de plaatversie.”

Allenigheid is de eerste kennismaking met de nieuwe band, maar niet de eerste single. Dat wordt Lastig en die verschijnt binnenkort.


 

13 mei 2020
Marc Alenus