NEVEL - Whiteout ft. DoctorD

NEVEL - Whiteout ft. DoctorD

Wat ruist er in het Hageland?

Vorig jaar prezen wel al het album ‘The Hageland’ aan. Auteur daarvan was NEVEL oftewel Bart Van Meulebroeck. Naast dat nogal experimentele album viel hij al op met verschillende, dansbare deep house- en technotracks. En vandaag keert hij nog eens terug naar de dansvloer met Whiteout.

Maar er is meer: Whiteout draagt ook een ecologische boodschap in zich. Whiteout is immers de naam die in de Angelsaksische wereld wordt gegeven aan het weerfenomeen waarbij de contouren en oriëntatiepunten in een landschap uitgegomd worden, waardoor iemand zelfs in een bekende omgeving toch kan verdwalen.

Dat deze track uitkomt voor een (waarschijnlijk alweer te) warme zomer is geen uitzondering. Nog niet zo lang geleden kwam het bericht dat het op de Noordpool dertig graden was. Voor de track gebruikte Van Meulebroeck de sample Melodic Ice Creaks. En dat is dus ook geen toeval.

Toch nog zin om te dansen? Laat je dan gaan op deze samenwerking tussen NEVEL en DoctorD (Francis Depuydt). Beide dorpsgenoten wijzen u de weg:

19 juni 2021
Marc Alenus