mòs ensemble - Yupla

mòs ensemble - Yupla

Tandenstoker nodig? Dit achtkoppige muzikale monster heeft alles opgekocht.

Sinds hun debuut in 2019 is mòs ensemble uitgegroeid tot een achtkoppige band, die gestuurd wordt door een collectief gedragen visie met een voorliefde voor grensgebieden tussen genres, waarin de weelderige arrangementen van stemmen, snaarinstrumenten, koper- en rietblazers, drums, percussie en andere instrumenten maximaal kunnen renderen.

De leden zijn actief in een indrukwekkende lijst projecten binnen de jazz, pop en ver daarbuiten en dragen die openheid uit met een vanzelfsprekende liefde voor avontuur en interactie op het scherp van de snede. Het resultaat is een gezelschap in voortdurende transformatie, voortdurend dansend op het koord tussen verwondering en daadkracht en daardoor verwant aan Dirty Projectors, Thus Owls en Black Country, New Road.

Binnenkort, op 22 maart, verschijnt het album 'Pets & Therapy' via W.E.R.F. Records en Yupla is de derde en laatste single voor die release. In het nummer valt vooral het klaterende mini-koor, bestaande uit Astrid Creve, Roos Denayer en Marta Del Grandi, op. Zij verdelen op een fragmentarische manier de melodie en tekst over de drie stemmen, badend in een rijk en gevarieerd instrumentarium.

De bijhorende clip draait  rond het thema "Am i bad good or am i bad?" Een existentieel dilemma van een ongedefinieerde identiteit, die tot leven werd gebracht door Cecilia Valagussa, een visueel kunstenaar uit Bologna, waar de band al verscheidene keren mee samenwerkte. Zij gebruikte daarvoor talloze tandenstokers. Bekijk het resultaat hieronder.

Live:
19/04, Cc De Ververij, Ronse
20/04, Cultuurkapel De Schaduw, Ardooie
2/05, Feinkost Lampe, Hannover
3/05, Trafo, Jena
5/05, Café Roland, Pforzheim 
7/05, Galao, Stuttgart
30/5, Hnita Jazzclub, Heist-op-den-berg
31/05, Ha Concerts, Gent 
05/07, Gent Jazz (net aangekondigd!)


 

7 maart 2024
Marc Alenus