Monolord - 'I'm Staying Home'

Monolord - 'I'm Staying Home'

Eind 2020 lieten de heren van Monolord weten dat het officieel een jaar geleden was dat ze nog live hadden gespeeld. Of toen het idee ontstaan is om de ep 'I'm Staying Home' op te nemen of dat die er al eerder was, daar hebben we het raden naar. 

In ieder geval, als je het idee hebt dat dit naadloos aansluit bij het succesvolle 'No Comfort', dan heb je het zeker bij het rechte eind. I'm Staying Home is een overblijver van de opnamesessie, waarbij zanger Thomas Jäger een nieuwe, aangepaste tekst heeft geschreven en ingezongen met een wel duidelijk boodsschap: "Blijf in Uw Kot". 

I'm Staying Home is typisch Monolord zonder al te veel verrassingen en franjes. Vakwerk, zoals dat dan heet: een moordende riff met een typische Geezer Butler-achtige basslijn. De productie en opname was volledig in handen van drummer Esben Willems, die zich sinds kort eigenaar mag noemen van een opnamestudio in hartje Göteborg. 

De zogenaamde B-kant van deze ep staat dan haaks op de eerder vermelde boodschap van blijf in uw kot, want het is een moddervette live versie van The Bastard Son, de single uit 'No Comfort',  opgenomen tijdens het Freak Valley Festival in 2019. De opname is loopzuiver, zoals we gewend zijn van Monolord. Het is trouwens nog niet helemaal duidelijk of het bekende Duitse stoner- en doomfestival kan doorgaan dit jaar, want thet staat al begin juni gepland. 

Wie trouwens het hele optreden van Monolord op Freak Valley wil bekijken en beluisteren, kan dat via RockPalast samen met nog een hele reeks andere optredens van onder meer Raketkanon en King Buffalo.

De twee nummers zijn tegen een interessante prijs te downloaden op de bandcamp van Relapse. Daar kan je ook de fysieke versie van de ep bestelllen met het prachtige hoesconcept van de hand van Michael Hutter. Monolord wordt midden augustus verwacht op het Alcatraz metalfestival te Kortrijk. Wij duimen met jullie mee. 

2 februari 2021
Bert Gysemans