monokimono - Signaal

monokimono - Signaal

Voor deze single uit de vorig jaar verschenen ep werkte de band samen met Ruben Lefever van Float Fall.

Met tweede ep ‘jij&ik’ kreeg monokimono al mooie airplay in België en Nederland. Vrije Val, een samenwerking met Willem Ardui, stond dertien weken in de playlist op Radio 1 en de band rond Ben Tanghe speelde live op '3voor12' en 'Parels Van De Nacht' op 3FM Nederland.

High Op Jou, het liefdesduet met puntjudith schopte het tot cover van de indiepuntnl-playlist. Focus Knack en diverse blogs waren het er over eens: monokimono heeft een herkenbare eigen sound om in het oog te houden. Die sound is, ondanks alweer een andere samenwerking, ook weer duidelijk aanwezig in Signaal. Daarin zingt frontman Ben Tanghe hoopvol: “Er is niets wat wij niet kunnen / als we samen zijn”. Hij maakte de single samen met droompopper Ruben Lefever van Float Fall en bewijst nog maar eens dat Nederlands en eigentijds echt wel samen kunnen gaan.

Het orgelpunt van de ep-release moest een spetterende monokimono & friends-show in TRIX worden, met alle artiesten met wie de band samenwerkte op de ep  (puntjudith, Willem Ardui, Vic Willems en Frankie Fame). Corona gooide roet in het eten, maar op 9 april kan de band eindelijk de ep voorstellen aan de fans. Op 14/04 spelen ze samen met puntjudith ook een double bill in VOLTA in Brussel.

4 maart 2022
Marc Alenus