Micha Volders en Miet Warlop - GO

Micha Volders en Miet Warlop - GO

Waar Vermin Twins protestliederen uit Bangladesh ontmoette, ontstond een album.

Later deze maand (24 mei) verschijnt het album 'ICCHĀ', een plaat die de oorsprong vindt in een performance van vorig jaar die 'Chant For Hope' heette. Aangevoerd en geconceptualiseerd door beeldend kunstenaar Miet Warlop en muzikaal versterkt door producer Micha Volders (Vermin Twins en Meteor Musik), werd deze performance gerealiseerd in samenwerking met zeven lokale performers. De première vond plaats bij de opening van de Dhaka Art Summit.

Na de performance werden de intense en energieke geluidsopnames teruggebracht naar België, waar Volders en Warlop er in de studio nauwgezet aan werkten. De vaak lo-fi geluidsopnames uit Dhaka werden gecureerd en opnieuw gearrangeerd, waarbij gesprekken werden omgezet in leadzang, omgevingsgeluiden in ritmes en zang in complexe harmonieën.

Op 24 april werd reeds eerste single OK GO - ঠিকআzছে যাও vrijgegeven en nu is er met GO যাও, een tweede. Volders zelf geeft meer uitleg over de track: "Dit nummer dient als de belangrijkste hymne van 'Chant For Hope', een monumentale performance die we in 2023 opvoerden in de straten van Dhaka, Bangladesh. De voorstelling werd gemaakt met verschillende lokale artiesten zoals Muhammad Shanto en Tanny Das Gupta. In GO যাও vuurt slampoet Shayer Noor al rappend verschillende Bengaalse woorden af die één voor één in gips zijn gegoten. Ondertussen orkestreerden performers een symbolisch protest door deze woorden op te tillen en door te geven aan het publiek."

Bij de opzwepende single hoort een clip die vreemd genoeg drie keer zo kort is als de single-edit, maar wel goed de energie weergeeft. Het volledige nummer kan je onder de clip beluisteren.

10 mei 2024
Marc Alenus