Mauger - Minute To Rest

Mauger - Minute To Rest

Het Gentse viertal bereidt intussen een opvolger voor ‘Sunday Competition’ (2019) voor, die normaal in de loop van het najaar verschijnt.

“I never get a minute to rest”, klinkt het in de nieuwe single van Mauger. Hij heet dan ook Minute To Rest, al zet die titel je ietwat op het verkeerde been. Dat doet ook het relaxte ritme van de song dat wel geschreven lijkt vanuit de hangmat van Kurt Vile of Whitney. 

Maar ook al klinkt Minute To Rest relaxed, de tekst verraadt dat het ontstond in een hectische periode in het leven van songschrijver Mauger Mortier, waarin de drang om alles te overdenken het van hem overnam. Waarin hij zichzelf achterna holde en er niet meer in slaagde om simpelweg te genieten van de schone mensen om hem heen. Tot hij naar de studio trok.

Daar ontstond de song uit het besef om iets moois gewoon mooi te laten zijn en het moment volop te omarmen zoals het binnenkomt. Het gepieker werd opzij geschoven en de vier vrienden begonnen op elkaar in te spelen en de inspiratie van het moment borrelde vrij op.

21 mei 2022
Marc Alenus