#MarrGuitarKing - Lisa Germano - Paper Doll (2002)

#MarrGuitarKing - Lisa Germano - Paper Doll (2002)

Ach wat, Johnny Marr is een bezige bij gebleven, waardoor we er nog een weekje gitaristieke en compositorische hand- en spandiensten aan toevoegen.

Wij waren in 1994 dol op haar Geek The Girl, maar ze was al eerder in de weer als violist bij John Mellencamp, die haar ontdekte en meenam op de trip, die begon met 'The Lonesome Jubilee' in 1987 en jaren later pas eindigde op 'Naked'. Sindsdien voerde ze wel vaker sessie- en livewerk uit in opdracht van Simple Minds, Neil Finn, Yann Tiersen, Indigo Girls en David Bowie. En ze was dus ook onderdeel van het machtig mooie samenwerkingsproject '7 Worlds Collide' van Neil Finn, waar ze ook Johnny Marr leerde kennen, die vanaf dan regelmatig posteerde op haar solowerk.

Paper Doll producete hij zelfs en hij speelde een spookachtig mooie akoestische gitaar, die doet terugdenken aan wat hij op Back To The Old House van The Smiths deed. Lisa Germano: "I loved working with Johnny. He and Neil Finn played on something, and Sebastian (Steinberg) played. It was wonderful. I hate the computer internet world, but that is one place where it was good. Somebody could send somebody in New Zealand files to play on and send it back. That was wonderful. I loved that.” Wij ook, Lisa!

1 april 2022
Laurens Leurs