Marco Z - Sounds Of The City

Marco Z - Sounds Of The City

“Duytermateriaal”, zo noemden we Arguably, het eerste voorproefje van de derde plaat van Marco Z. En van de weeromstuit draaiden Ayco en Eppo de track op de zondagavond die erop volgde.

Het verhaal hierboven is niet verzonnen, al zal het ene wellicht niet meteen een rechtstreeks gevolg geweest zijn van het andere. Misschien inspireerden we hoogstens Marco Z om de track eens door te sturen naar de makers van Duyster en waren ook zij gecharmeerd door het nieuwe geluid van de man die ooit heel Vlaanderen deed meefluiten met I’m A Bird.

Meefluiten is er met de nieuwe single Sounds Of The City niet meteen bij. Ook deze keer zoekt Marco Z eerder de donkere kant op. Niet meer zo verassend als op Arguably, maar met een album als ‘Lost Connections’ is dat ook niet verwonderlijk. Er hangt een eightiessfeer over de nieuwe single door de gebruikte elektronica, de licht vervormde stem van Z en de frisse toets; die Elke Smeets er aan toevoegt. We denken hier aan acts als Corey Heart en The Blue Nile, maar dan met een hedendaagse touch.

Over de prachtige nieuwe single zegt Marco Zanetton: “Sounds Of The City waren oorspronkelijk drie sobere piano-akkoorden, die ik in een loop zette. Ik voegde er synths aan toe, er borrelde een tekst op en dat alles inspireerde me om op zoek te gaan naar een vervolg. Aan de hand van dat proces heb ik eigenlijk het hele nummer afgewerkt." 

Met de strenge maatregelen, waren de verlaten straten om zes uur ’s avonds dan ook een onverhoopt geschenk om deze sfeer vast te kunnen leggen in een videoclip. 

12 april 2021
Marc Alenus