Marble Sounds - An Emotional High

Marble Sounds - An Emotional High

Pieter Van Dessel gooit het roer om.

Marble Sounds kennen we sinds 2013 vooral van Leave A Light On, de single waarmee de groep appelleerde aan onze nood aan verbondenheid. Ondertussen zijn we vijf albums en veel tedere, gevoelige songs later. Het vorige, naamloze album dateert van 2022 en dus moet er een opvolger komen. Niet evident, want dat was immers de spreekwoordelijke kers op de carrière.

Van Dessel zelf verwoordt het zo: “Ik had het gevoel dat ik met de laatste plaat een punt had bereikt waar ik moeilijk voorbij zou kunnen gaan. Dus in plaats van te proberen dat album te overtreffen, heb ik een àndere plaat gemaakt. Minder weemoed, meer puntige popsongs en refreinen. De laatste plaat mikte op het hart, deze op de buik. Hier en daar zit een hint naar mijn muzikale herinneringen, vooral uit de jaren tachtig.”

Eerste single An Emotional High is een passend voorbeeld: piano en strijkers ruimen plaats voor een "vollere", haast elektronische en pure popsound met synths waar de geest van Giorgio Moroder in rondwaart. Het sprankelende refrein doet denken aan Coldplay en lijkt geschreven na een zalige, zomerse avond met vrienden.

Het nieuwe album, opnieuw geproduceerd door Van Dessel zelf, komt uit in februari 2025. De bijhorende releasetour brengt Marble Sounds dan in april naar magische plekken als de Arenbergschouwburg, Het Depot, C-Mine, Handelsbeurs en Cactus in Brugge. Nederlandse data volgen binnenkort.

Marble Sounds releasetour:

05 apr 2025 | Arenberg, Antwerpen
12 apr 2025 | C-mine, Genk
17 apr 2025 | Cactus Muziekcentrum, Brugge
22 apr 2025 | Het Depot, Leuven
23 apr 2025 | Ha Concerts, Gent

5 juni 2024
Marc Alenus