Lustrous - Good Grief

Inlandse Maatjes

Lustrous - Good Grief

Brutus heeft een broertje en dat heet Lustrous.

Morgen staat Lustrous in Barbroos, Gent. De band stelt daar zijn nieuwste single Good Grief voor, een track die door zijn furieuze drumwerk meteen aan Brutus doet denken, ware het niet dat de zang hier door een echte vent (Laurens Van Moorleghem) wordt – nu ja… – verzorgt.

Begin dit jaar was Lustrous hier al eens vi.be van de maand en toen deden ze ons nog aan Whispering Sons en Joy Division denken. Ondertussen werd de sound blijkbaar nog zwarter en ruwer, iets wat wij alleen maar toejuichen, zeker omdat onder al het geweld toch nog een leuke melodie te ontwaren valt.

Good Grief is dus goed gerief en dat mag niet verbazen, want niemand anders dan Jack Shirley (o.a. Deafheaven en Oathbreaker) is verantwoordelijk voor de mix. En nog meer goed nieuws: dit is nog maar de voorbode van een full album dat volgend jaar verschijnt! 2020 kleurt nu al heerlijk zwart! Dit zijn immers geen roetvegen, maar een pot kokende pek op muziek gezet!

Komt heel het gedoe van Zwarte Piet en Sinterklaas of – godbetert- Kerstmis je oren al uit, dan kan je dat morgen dus eens goed uitzweten in Barbroos te Gent, maar eerst: check die track!

2 december 2019
Marc Alenus