LupaGangGang Quartet - Afar

LupaGangGang Quartet - Afar

LũpḁGangGang Quartetbezingt de persoonlijke creatieve vrijheid in voorbode van nieuwe ep.

Binnenkort brengt LũpḁGangGang  een nieuwe ep ’ S T A L I N G R A D’ uit. Een datum heeft het Limburgse kwartet nog niet, maar een eerste single Afar al wel en die klinkt lekker funky.  

Op hun debuutalbum ‘BḀNG’ stonden vooral nummers die ze in 2018 en 2019 schreven en ook Afar gaat al een hele tijd mee. De band schreef het nummer als afsluiter van het middelbaar en speelde de track ook bij elke show.

We horen ook hier weer de nodige jazz-invloeden, maar met zijn elementen uit de rap en de hiphop en het funky ritme is het een perfecte, fris klinkende single. “Express yourself but don’t say who you are/ I don’t wanna smell your roots from afar” zo klinkt het. Best een straffe uitspraak voor zo’n jonge snaken, maar de band laat hierin dan ook de criticasters aan het woord die mensen hun vrijheid willen beknoppen om ze dan van repliek te dienen.

En zo klinkt Afar tegelijk optimistisch als rebels, exact hoe we ons voelden na het beëindigen van de middelbare school. Of zoals het wat melig op de kaart stond die we kregen na het zesde leerjaar: “En nu op eigen vleugels…” Deze LũpḁGangGang zou wel eens een heel hoge vlucht kunnen maken!

1 mei 2020
Marc Alenus