Lizzy - Little Bird

Lizzy - Little Bird

De nieuwste single is de eerste song die ze ooit schreef.

We kennen Lizzy al een tijdje dankzij singles als We Can Make This Beautiful, In Love With Her, Weightless en Teach Me. In september '21 startte Lise Reyners, zoals ze in het dagelijks leven heet, het project #amonthasongaday. Elke dag van september schrijft ze een nieuwe song, te vinden op haar socials of via deze playlist op YouTube.

Halfweg dat project grijpt ze terug naar de allereerste song die ooit schreef, Little Bird. Die raakte in de handen van de toen beginnende songschrijver-zangeres nooit echt af, maar haar broer en producer Simon boog zich er mee over en kwam op de proppen met een sterke bridge, waardoor plots alle pluimpjes in de plooi vielen.

Op Little Bird klinkt Lizzy minder dansbaar dan we gewend zijn, maar de mix van elektronische en organische klanken, die haar kenmerkt, is ook hier terug te vinden. In dit dromerige nummer observeert de zangeres een vogeltje en dat wakkert haar wens aan om de eigen vleugels te spreiden en zich vrij te voelen als een vogel in het zwerk.

23 september 2021
Marc Alenus