Lip Service - People's People

Inlandse Maatjes

We zijn “fashionably late” om iets te zeggen over de nieuwste clip van Lip Service, maar nog geen driehonderd mensen hebben die tot nog toe gezien, dus u kan toch nog bij de eersten zijn.

Lip Service, ja dat is die Gentse band die ook verantwoordelijk was voor Pretty Sure en de ep ‘People’s People’ waar wij zo dol op waren begin dit jaar. Het titelnummer heeft nu ook een clip gekregen en zoals steeds is het een creatief werkstukje geworden.

Veel hadden de jongens en meisjes van Lip Service nochtans niet nodig: een simpel huis van een oudere dame, wat gebakjes, een coole peuter, wat gekleurde gordijnen en nog wat wufte spulletjes. Daarmee maakte Louisiana Mees een knotsgekke clip die perfect past bij de song die zo uit een film van Roy Andersson zou kunnen komen (mocht die ooit een prent draaien met de Coen Brothers).

Aan het eind van de clip loopt het allemaal wat uit de hand als het viertal wat spastische dance moves uitprobeert. Zanger Kasper Cornelus tracht de voet van drummer Roel Delplancke boven diens hoofd te krijgen en zus Hannah slaat haar broer en toetsenist Mathijs Steels tegelijkertijd op de neus op een manier waarop Delphine Persoon jaloers op mag zijn.

U leest het: het werd een dolle boel, daar ten huize Riet Van Doorsselaere. Deel in de gekte hieronder, maar vergeet ook niet naar de heerlijk speelse poprock van Lip Service te luisteren.

3 juni 2019
Marc Alenus