Licht over Les Nuits (deel 2/2)

Voorbeschouwing

Het is weer zover. Het leukste, Brusselse stadsfestival gaat weer van start, klaar om u kennis te laten maken met wat er hot is in de muziekwereld. En omdat wij u niet willen laten staan schilderen als uw buurman vraagt naar wie uw voorkeur uitgaat op Les Nuits, hebben wij alvast enkele krenten uit de pap gevist.In deel twee van deze voorbeschouwing geven wij zoals beloofd GRATIS TICKETS weg.

Wie: ÁSGEIR

Waar/Wanneer: Koninklijk Circus / 16 mei 2017

Wat: Voortzetting van het IJslandse erfgoed

Waarom: Omdat Ásgeir het kwaliteitslabel “IJslands” draagt dat ook op Björk en Sigur Ros kan geplakt worden. Nadat zijn debuut oorspronkelijk verscheen in het IJslands, hielp John Grant met de vertaling naar het Engels. En die Engelse lijn heeft de vierentwintigjarige jongeman doorgetrokken op zijn nieuwe album ‘Afterglow’. Laat je meeslepen door folk met af en toe een subtiel snuifje elektro, zoals je dat van Bon Iver ook verwacht. En ontdek hoe een het Koninklijk Circus kan aanvoelen als een prachtige, desolate, IJslandse vlakte.

Wie: MOUNTAIN BIKE

Wanneer: 17 mei 2017

Wat: rock uit een Waalse garage

Waarom: Mountain Bike maakte de afgelopen jaren indruk. Niet alleen door in onderbroek en met lange, wapperende basketshirts het podium op te klauteren, maar vooral met de zonnige muziek. Garagerock zoals die zou moeten klinken: rammelend, fris en goedgemutst. Op de nieuwste 'Too Sorry For Any Sorrow' horen we een volwassen sound die alle registers opentrekt om zoveel mogelijk oorschelpen te bereiken. Zoals die van u, wanneer u zit te wachten op Warhaus. Kom dus vroeg genoeg! Luister de nieuwe single er maar op na.

Zin in gratis tickets voor dit concert? Stuur dan snel een e-mail naar win@damusic.be met als onderwerp “MOUNTAIN BIKE” om kans te maken.

Wie: CHERRY GLAZERR

Wanneer: 17 mei 2017

Wat: eigenwijs trio met intrinsiek pakkende songs

Waarom: Ze kunnen het best, het groepje rond de piepjonge Clem Creevy, die er niet voor terugschrikt om haar T-shirt uit te trekken. Na het voorbereidende werk bij Burger Records te hebben afgewerkt, zijn ze nu klaar om de wereld te veroveren. Dat verloopt met horten en stoten, zoals dat ook met hun concerten het geval is. Best interessant om deze bende ongeregeld het eigen werk te zien deconstrueren en weer op te bouwen. Wie al eens een rommelig potje rock-‘n-roll kan smaken, kan hier vast zijn lol niet op. En de meisjes hebben er meteen een rolmodel bij.

Wie: AN PIERLE

Wanneer: 23 mei 2017

Wat: Piano- en andere toetsendame in uniek kader

Waarom: Het is niet de eerste keer dat ze het doet, maar nu doet ze het wel met het materiaal van haar nieuwe plaat ‘Cluster’, optreden in een kerk. De Sint-Dominicuskerk wordt het toneel waarin An Pierlé haar gloednieuwe plaat zal voorstellen. Het zal enkel maar bijdragen tot de dramatiek, die sowieso al uitgaat van haar muziek. Het kerkorgel is dan nog een bijkomend pluspunt. Reden genoeg om voor één keer weer eens een kruisteken te maken voor je de muziek te horen krijgt. De heer zij met u. En met uw geest.

Wie: THEE OH SEES

Wanneer: 21 mei 2017

Wat: zelfs garagepunkers worden volwassen

Waarom: Nee, we verwachten niet dat dit stelletje ongeregeld nu plots in de pas gaat lopen. Dat is waarschijnlijk al heel lang een verloren zaak. Maar met platen als dit ‘A Weird Exits’ en de bijhorende zusterplaat ‘An Odd Entrances’ bewees dit collectief wel degelijk consistente en samenhangende platen te maken zonder de pieken en dalen, die hun vroegere platen zo kenmerkten. Wie benieuwd is of zich dat ook gaat weerspiegelen op het podium, moet op 21 mei dus in de Botanique zijn.

Joris Roobroeck, Bram Serpieters, Patrick Van Gestel

14 mei 2017
Patrick Van Gestel