Kuusi - You Lifted Me Up

Kuusi - You Lifted Me Up

"They were your scars, that were hurting me."

Kuusi, het soloproject van Fien Druyts, begeeft zich graag op desolate, mistige paden. Geïnspireerd door andere neoclassicistische en indiefolkartiesten als Agnes Obel, Olafur Arnalds en Ane Brun, maakt zij meestal warme, muzikale dekentjes die je gewoon over je heen moet laten vallen en die je zachtjes laten indommelen.

Nieuwe single, You Lifted Me Up, een song waarin ze op poëtische wijze vertelt hoe een toxische dynamiek in een relatie kan aanvoelen, is enigszins anders. De song geeft ook een optimistische boodschap mee: er komt altijd een moment waarop je genoeg veerkracht hebt om uit een uitzichtloos lijkende situatie te geraken.

Sferische strijkers en een stuwend ritme zijn de perfecte combinatie voor het verhaal dat Kuusi wil vertellen. Om de Kuusi-sound te creëren werkt Fien al sinds de debuutsingle samen met producer Sasja Maekelberg (Larssen.), celliste Renke Van Impe en altvioliste Esther Coorevits (Momoyo, Noémie Wolfs). Dat is hier niet anders en het resultaat is betoverend.

11 maart 2023
Marc Alenus