Kuusi - Could You

Kuusi - Could You

Haar naam klinkt als een Finse prinses, haar stem als die van een Scandinavische bergnimf en haar liedjes als die van een zusje van Ane Brun of Anna Ternheim, maar vergis je niet.

Achter Kuusi zit gewoon Fien Druyts uit Gent, ooit muzikale, dynamische, speelse babysitter, nu dus trotse eigenaar van haar eigen muzikale project waarmee ze haar eerste single Could You voorstelt.

Kuusi betekent zes in het Fins en dat zou kunnen slaan op het aantal snaren op haar gitaar al is dat niet het enige instrument dat ze bespeelt. Even makkelijk schuift ze aan achter de piano of neemt ze haar altviool ter hand. En dan is er nog haar stem: het instrument dat ze nog het best lijkt te beheersen.

Debuutsingle Could You is geproducet door Sasja Maekelberg, bekend van zijn eigen band Larssen, maar aan de demo’s op Kuusi’s vi.be-pagina te horen, heeft hij niet veel werk gehad om de intimistische folk van Kuusi goed te doen klinken.

Bij de single hoort een videoclip van Femke den Hollander die Druyts na een concert van Kuusi, spontaan aanbood om gratis een muziekvideo voor haar te maken. De nachtelijke beelden met veel natuurelementen er in, passen heel mooi bij de muziek.

22 juli 2020
Marc Alenus