Kuusi - Entangled Flower

Kuusi - Entangled Flower

Wie heeft er een afspeellijst die "IJsland!" heet en noemt zichzelf ook wel eens Fiendegierzwaluw?

Fans van Fien Druyts (ex-Sitting Duck) en al een paar jaar on the road als Kuusi, wisten het antwoord meteen, ook al is het al meer dan een jaar stil na You Lifted Me Up, Kuusi's vorige single. En net zoals de gierzwaluw nooit landt, zal Kuusi de komende tijd een hele tijd boven ons cirkelen, want op 18 oktober komt er een nieuwe ep uit.

Daar is Engangled Flower de eerste single uit. Met het nummer ging Kuusi op een intuïtieve manier aan de slag met de tegenstrijdige gevoelens, die ze ervaarde na een destructieve vriendschp. Ze liet zich leiden door klanken in woorden, eerder dan door de betekenis van die woorden. De tekst vertelt dus niet, maar tast af, voelt, verklankt, net als de onderhuids sidderende elektronica, de sferische strijkers, beroerd door celliste Renke Van Impe en altvioliste Esther Coorevits (Momoyo, Noémie Wolfs), en de zang van Druyts.

Met deze productie van Sasja Maekelberg neemt Kuusi ons opnieuw mee naar een warme vallei temidden van onherbergzame pieken en dalen waar songs als deze mogen bloeien. Kwetsbaar, maar zo mooi.

13 september 2024
Marc Alenus