Kowzi - Leave It All

Kowzi - Leave It All

De naam klinkt als die van een rapper, maar Kowzi haalt de mosterd eerder bij Lambchop, Steely Dan en The Beatles.

“Kowzi is de naam van het vogeltje in mijn kop, dat af en toe een eitje legt”, aldus frontman Olaf Janssens die met de ‘eitjes’ delicatessen maakt die enerzijds makkelijk verteerbaar zijn, anderzijds lang nasmaken. Soms klinkt Kowzi rechttoe rechtaan. Soms weemoedig. Altijd met een brok zelfrelativering en een knipoog.

Maar Kowzi is geen puur soloproject. Brecht Decroos (drums), Bart Van Lierde (bas) en Ben Van Camp (gitaar) zijn ook lid van het project zoals je hier al kon lezen. Elf jaar na hun debuutplaat ‘The Act’ (2009) verscheen hun tweede album ‘Keep It Quiet’, maar dat was net voor de eerste lockdown. Dan wacht je zo lang en dan dat.

Maar dit is een tijd voor kowziness en dus ligt de focus al bij de opnames van een derde album: ‘Way To Go’ (release mei 2021). Daaruit is Leave It All,  na Wired, al de tweede single die het daglicht ziet. “Everybody listen, we’ve got a thing to show” klinkt het in de groovy track met een stem die wel vanuit een megafoon schalt. Het mag duidelijk zijn: Kowzi is terug op oorlogspad.

22 januari 2021
Marc Alenus