Introducing Kowzi

Introducing Kowzi

Hoewel ze pas begin maart 2020 hun meest recente album hebben uitgebracht, komen de vrienden van Kowzi nu reeds aanzetten met nieuwe muziek.

Kowzi bestaat uit de heren Olaf Janssens (tekst, muziek zang en productie), Brecht Decroos (drums), Bart Van Lierde (bas) en Ben Van Camp (gitaar).
Over hun tweede en laatste album ‘Keep It Quiet’ heeft de band maar liefst negen jaar gedaan vooraleer deze in maart 2020 kon worden uitgebracht. Gelukkig voor ons, zal het creëren van hun derde album niet zoveel tijd in beslag nemen. Er wordt al volop gewerkt aan ‘Way To Go’ en het album staat ingepland om in mei 2021 aan het grote publiek voorgesteld te worden. In afwachting hiervan, bracht de band reeds enkele nieuwe nummers uit.

Wired was het nummer dat halfweg november 2020 de eer kreeg om te fungeren als voorproever van het nieuwe album. Het nummer zelf is het liefdesverhaal van een koppel die, desondanks hun grote liefde voor elkaar, zich toch afvraagt of dit het nu echt is. Is dit de liefde waarvoor ze willen blijven gaan? Of schuilt er iets achter de woorden ‘elkaar graag zien’ die ze nog niet hebben ontdekt?

Op 19 december 2020 brachten de heren van Kowzi een tweede nummer uit van hun aankomend derde studioalbum. Home gaat over een ouder die zich ontfermt over zijn kind dat volop zijn weg aan het zoeken is in de huidige maatschappij en in de wereld. Janssens zingt letterlijk “I will always try to guide you back home”. En meer dan ooit is dit een standpunt die onze kinderen moeten meekrijgen. No matter what, je hebt altijd je ouders die voor je zullen klaar staan om je te (bege)leiden doorheen alle moeilijkheden die je tegenkomt op je pad. Home klinkt dan misschien niet als een klassiek kerstnummer, maar de kerstperiode is wel het ideale moment om een lied met deze boodschap naar buiten te brengen.

Aan de klank van Kowzi is er zo goed als niets veranderd. Hun tijdloze muziek bestaat nog steeds uit melodisch knappe arrangementen. En laten we vooral de mooie, warme stem van Janssens en de prachtige samenzang niet vergeten. Komt ook nog eens bij dat er doorheen hun muziek aandacht wordt geschonken aan kleine details die ervoor zorgen dat hun muziek nog meer uitblinkt en grootser wordt.

Smaken deze nummers naar meer? Hou dan zeker in mei 2021 de plaatselijke platenboer in het oog voor de release van Kowzi’s derde studioalbum ‘Way To Go’.

21 december 2020
Marjolein De Smet