Kowzi - Cut The Crap

Kowzi - Cut The Crap

Voor fans van Eels, Lambchop, Steely Dan en The Beatles.

Kowzi, de band rond Olaf Janssens, bestaat al sinds 2009 en bracht al drie studioalbums uit: 'The Act', 'Keep it Quiet' en 'Way To Go'. Tussen de eerste twee zat veel tijd, maar sinds de lockdown schakelde de band in een hogere versnelling. Binnenkort komt er alweer een nieuwe langspeler en hij zou nog bezig zijn aan twee andere platen.

UIt het dit jaar te verschijnen album presenteerden we al Back To Good Times. En nu is er een tweede single met Cut The Crap, weer zo'n tijdloos nummer in de stijl van Ben Folds, Loney Dear, Crowded House en Eels. Drijvende kracht in het nummer is de piano. Daarrond werd het nummer met veel zorg opgebouwd met keyboard, drums en natuurlijk de zang van Janssens.

"Muziek maken als therapie is fantastisch, maar als er te veel geklaagd en nodeloos veel nietszeggende woorden worden gebruikt, wordt het voor mij als luisteraar wat vermoeiend”, licht Janssens toe. “Inspiratie komt van Nederlandstalige rapmuziek of een Justin Bieber die zingt over hoe moeilijk het is om wereldster te zijn.” 

17 maart 2023
Marc Alenus