#Koperwaren - OK Go - This Too Shall Pass (2010)

#Koperwaren - OK Go - This Too Shall Pass (2010)

Er zijn zo van die momenten in het bestaan van een muziekliefhebber, die je even doen stilstaan bij een welbepaald fenomeen.  Zo werden wij ooit omvergeblazen (letterlijk en figuurlijk) door een arrangement op een fel gekoesterde Beatles-plaat.  Een bataljon koperinstrumenten gaf het nummer een extra élan. En de song was al niet minnetjes. Reden genoeg om ons oog te laten vallen op magnifieke blazersarrangementen.

Een minder voor de hand liggende om de week mee te eindigen, maar wel een hele leuke.

OK Go is een kwartet uit Chicago afkomstig, maar intussen al een tijd verkast naar Los Angeles, waar ze niet enkel muzikaal, maar ook op het vlak van beeldvorming verregaand uit de bol gaan. Ze beweren muzikaal beïnvloed te zijn door de heilige viervuldigheid van T. Rex, Queen, Cheap Trick en The Cars en laat dat nu ook net referenties zijn waarvoor wij de schuif graag opentrekken.

Dit This Too Shall Pass komt van derde plaat 'Of The Blue Colour Of The Sky' uit 2010. En het bijzondere aan deze song is dat ze er twee video’s voor maakten, die via YouTube heel hard gingen. Eén versie met de University of Notre Dame Marching Band en een mechanische met een gigantische Rube Goldberg Machine, speciaal ontworpen om de song te begeleiden. Die laatste heeft intussen precies 69.025.053 weergaven gegenereerd. Dat betekent bijna zeventig miljoen views.

Maar wij kiezen toch voor de innemende versie met de marching band, ook goed voor bijna veertien miljoen views omdat het past in onze blazersweek. Naast de Notre Dame’s Marching Band werd ook het kinderkoor van de lagere scholen van South Bend ingezet. Een prachtig staaltje video dat bovendien een zeer fraaie song herbergt. Een beetje in de lijn van wat we gewend zijn van The Flaming Lips.

This Too Shall Pass is een oproep voor meer levensvreugde in deze hopeloze tijden, een motto dat we maar al te graag onderschrijven.

4 juli 2021
Laurens Leurs