Koala - Embassy ft. Jonas Cozone & Notizz

Koala - Embassy ft. Jonas Cozone & Notizz

De hoogdagen van de Nederhop lijken al lang achter de rug, maar hier in Vlaanderen wordt de hiphopscene steeds sterker zo lijkt het wel.

Neem nu het Antwerpse Koala: hun vorige single I Remember You (Part 1) is nog niet koud of Carlos Dyckmans (gitaar, samples, stem), Kico (bas), Omar (drums) en Gert Vanlerberghe (spoken word) brengen alweer een sterke single uit waarop alweer fantastische gastbijdragen te horen zijn.

Op de vorige single waren Black Lodge Collective en Marieke Lightband aan zet. De combinatie van harde beats, een spervuur aan raps en de meisjesstem van Marieke Lightband werkte wonderwel en ook nu weer levert Koala een harde, maar overtuigende single af.

Jonas ‘Cozone’ Van de Vyver legt een lome hiphopbeat neer en daarover rapt de Amerikaanse rapper Notizz (die al een tijd in Antwerpen woont en al samenwerkte met Lize Accoe) met een flow en soul waar veel groten hem om zullen benijden. Hij was trouwens ook al als zanger te horen op It’s Just You And Me, een van de vorige singles.

Net zoals in I Remember You (Part 1) valt in Embassy het “n-word” geregeld, maar geen zwarte broeder die er aanstoot aan zal nemen, want het is al sinds ‘Gravity’ wel duidelijk aan wiens kant Koala staat. Wie daar nog aan twijfelt, luistert maar eens naar de tekst.

Samen met The Waves en It’s Just You And Me kennen we nu al vier songs van het binnenkort te verschijnen album ‘Outlaw’ en wordt het duidelijk dat dit een plaat wordt met een duidelijke urban inslag net als het debuut ‘Gravity’. Maar aan deze plaat is duidelijk lang en hard gewerkt. Of dit ook op de plaat komt, is nog niet duidelijk, maar het is ook zo vers als moedermelk.

31 mei 2020
Marc Alenus