Kids With Buns - 1712

Kids With Buns - 1712

Het is vandaag 17 december en niet toevallig vandaag brengt Kids With Buns de eerste echte single uit.

Eerder dit jaar deelden we als eens een liveversie van 1712, de eerste echte single van Kids With Buns. De titel van de track verwijst naar het hulpnummer waarop je terecht kan voor assistentie in geval van grensoverschrijdend gedrag. Het voorbije jaar belden bijna duizend, vooral minderjarige slachtoffers naar dit nummer om seksueel geweld te melden. Via de link hierboven kan je meer lezen over het hoe en waarom van de track.

1712 is het soort van track die elke cynicus stil krijgt. De vocals klinken zo gemeend als maar kan en de fijne gitaarklanken eronder geven het nummer een warme gloed zoals we die ook voelden op de debuutplaat van London Grammar. Geen wonder dat V2-records het duo tekende en dat ze bij de laatste dertig zijn voor De Nieuwe Lichting 2021!

Wim Van de Voorde, coördinator van hulplijn 1712: “Seksueel grensoverschrijdend gedrag is een realiteit die vele kinderen en jongeren meemaken. Uit onderzoek naar seksueel grensoverschrijdend gedrag in Vlaanderen weten we dat 1 op 5 meisjes en 1 op 10 jongens op minderjarige leeftijd een ernstige vorm van grensoverschrijdend gedrag meemaakt. De oproepen naar 1712 bevestigen die hoge cijfers. De oproepen die we krijgen gaan over alle vormen van seksueel grensoverschrijdend gedrag: over seksueel misbruik in het gezin, seksuele intimidatie in de publieke ruimte, grensoverschrijdend gedrag op school, de sportclub of in een relatie. De contactnemers zijn slachtoffers of mensen in de nabije omgeving van het slachtoffer zoals familie en vrienden. De meeste van die ervaringen blijven onder de radar van hulpverlening en justitie. Dit vormde een drijfveer voor Kids With Buns om dit nummer te schrijven en ‘1712’ te noemen.”

17 december 2020
Marc Alenus